Clinics

Bij ons kunt u ook terecht voor een boksclinic en een weerbaarheidscursus eventueel voor overheid, bedrijven, scholen, studentenfeesten & vrijgezellenfeesten.

Neem hiervoor contact op met Frans Verhaegen 06-53 95 89 39.

Webredacteur SBO de Sprong

De schoolverlatersgroepen werken al een aantal weken aan het thema Fit en Gezond. In het kader van het fit zijn, werd afgelopen maandag 9 maart een boksclinic aan deze schoolverlaters gegeven. De boksclinic werd gegeven door de bokstrainer van Verhaegensportsboxing, Frans Verhaegen.

Frans Verhaegen zegt er het volgende over:

“Tijdens een boksclinic komen de bokstechnieken en de uitleg van normen en waarden bij het Olympisch boksen, als verdedigingssport, aan bod. Maar ook worden er veel oefeningen en technieken gedaan die gerelateerd zijn aan de grondvormen van bewegen en verweven zijn met de paniekreactie van het lichaam. Het is uiteindelijk de bedoeling dat techniek, conditie, coördinatie en balans op een natuurlijke manier in elkaar overgaan.

Van boksen wordt je niet alleen fit…….Boksen wordt ook gebruikt als middel om de weerbaarheid te vergroten. Daarnaast verbetert boksen je lichaamsbeheersing en lichaamshouding. Middels bokslessen leer je om te gaan met lichaamsspanning en lichaamskracht, je leert je krachten en energie te verdelen en concentratie, zelfvertrouwen en zelfbeeld worden versterkt. Ook wordt de frustratietolerantiegrens verhoogd. Daarnaast is boksen natuurlijk de allermooiste sport en erg leuk om te doen!”

De fanatieke, bezwete en geïnteresseerde gezichten op de foto”s zeggen genoeg. Het was een fitte, leuke en leerzame middag. Frans, bedankt!

naamloos4